Rennie cukormentes rágótabletta 60x

Rennie cukormentes rágótabletta 60x

Rennie cukormentes rágótabletta 60x

3.455 Ft

Egységár: 57 Ft / db

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot

Gyógyászati segégeszköz

EP kártya: Igen
Gyógyszer

Betegtájékoztató:Információk a felhasználó számára

 

Rennie cukormentes rágótabletta

 

kalcium‑karbonát,magnézium‑karbonát

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert azÖn számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékotatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.

-                 Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplőinformációkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                 További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.

-                 Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

-                 Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

 

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer a Rennie cukormentes rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók a Rennie cukormentes rágótabletta szedése előtt
 3. Hogyan kell szedni a Rennie cukormentes rágótablettát?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell a Rennie cukormentes rágótablettát tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
 7.  

   

  1.         Milyen típusú gyógyszer a Rennie cukormentes rágótabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai a kalcium-karbonát és a magnézium-karbonát semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav-túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat,terhességi emésztési zavarokat, a teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, valamint a puffadást.

   

  Keresse fel kezelőorvosát, ha tünetei 7 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

   

   

  2.       Tudnivalók a Rennie cukormentes rágótabletta szedése előtt

   

  Ne szedje a Rennie cukormentes rágótablettát

  -         ha allergiás a hatóanyagokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

  -        ha magas a vér kalciumszintje vagy olyan betegségben szenved,amely eredményezheti a vér kalciumszintjének növekedését,

  -        ha kalcium tartalmú vesekövei vannak,

  -        ha súlyos vesebetegségben szenved,

  -        ha alacsony a vér foszfátszintje.

   

  Figyelmeztetésekés óvintézkedések

  A Rennie cukormentes rágótabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta hosszantartó alkalmazását kerülni kell. Nem szabad az ajánlott adagnál többet bevenni, és ha a tünetek hét nap után is fennállnak,vagy csak részlegesen szűnnek meg, további orvosi kivizsgálás javasolt, mert a többi gyomorsavkötőhöz hasonlóan, a készítmény szedése elfedheti a fennálló,súlyosabb betegségek tüneteit.

   

  Beszélje meg a készítmény alkalmazását kezelőorvosával, gyógyszerészével, ha Önnek veseproblémái vannak, ha Önnél több szervet érintő gyulladásos betegséget(szarkoidózist) diagnosztizáltak vagy ha súlyos és/vagy krónikus gyomor-bélrendszeri tünete, betegsége van (pl. székrekedése van, aranyér problémákkal küzd).

   

  Ha Ön hiperkalciúriában szenved, vagyis túl magas vizeletének kalcium‑tartalma,ne szedje a Rennie cukormentes rágótablettát.

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok eredményeit.

   

  Gyermekek és serdülők

  A Rennie cukormentes rágótabletta biztonságosságát és hatásosságát 12 év alatti gyermekek esetében nem igazolták, ezért alkalmazása e korosztályban nem ajánlott.

   

  Egyéb gyógyszerek és a Rennie cukormentes rágótabletta

  Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

   

  Amennyiben antibiotikumot (pl. tetraciklinek,kinolonok), szívglikozidokat (pl. digoxin, digitoxin), levotiroxint, eltrombopagot vagy más receptre kapható készítményt (pl. fluoridokat, vastartalmúkészítményeket vagy foszfátokat) szed, beszélje meg kezelőorvosával a Rennie cukormentes rágótabletta szedését, mivel az befolyásolhatja más gyógyszerek hatását.

   

  Amennyiben tiazid tartalmúdiuretikumot, azaz vizelethajtót szed, beszéljen kezelőorvosával a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása előtt, mivel orvosa esetleg szükségesnek tarthatja a vér kalciumszintjének ellenőrzését.

   

  Az alkalmazott gyógyszerek maximális hatásának elérése érdekében a Rennie cukormentes rágótabletta bevétele a többi gyógyszer bevételéhez képest 1‑2 órás különbséggel történjen.

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta egyidejű bevétele étellel és itallal

  A többi kalcium tartalmú savkötő készítményhez hasonlóan a Rennie cukormentes rágótabletta alkalmazása során is tartózkodni kell a nagy mennyiségű tej és tejtermék fogyasztásától.

   

  Terhesség,szoptatás  és termékenység

  Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető terhesség alatt az előírt adagban, de a hosszantartó alkalmazás és a magas dózisok kerülendők.

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta szedhető szoptatás ideje alatt, az előírt adagban.

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta jelentős mennyiségű kalciummal egészíti ki a táplálékkal bevitt kalcium mennyiségét. Ezért a terhes nőknek szigorúan be kell tartani a Rennie cukormentes rágótabletta maximálisan javasolt napi mennyiségét, és kerülni kell nagy mennyiségű tej (1 liter tej akár 1,2 g kalciumot is tartalmaz), tejtermék és egyéb kalcium tartalmútermékek egyidejű fogyasztását.

   

  A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

  Nem várható, hogy a Rennie cukormentes rágótabletta szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

   

  A Rennie cukormentes rágótabletta szorbitot tartalmaz

  1 db Rennie cukormentes rágótabletta 400 mg szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát,mielőtt elkezdi szedni a gyógyszert.

   

   

  3.         Hogyan kell szedni a Rennie cukormentes rágótablettát?

   

  Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje.Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

   

  A készítmény ajánlott adagja:

  Felnőtteknekés 12 év feletti gyermekeknek: 1 vagy 2 db rágótablettát javasolt elrágni vagy elszopogatni, lehetőleg étkezés után 1 órával illetve lefekvés előtt 1 órával. Ettől eltérő időszakban gyomorégés és savtúltengés esetén további 1 vagy 2 db rágótabletta alkalmazható.

  A bevételhez nincs szükség vízre.

   

  11 tablettánál ne vegyen be többet 24 órán belül!

   

  Ha tünetei 7 napnál tovább fennállnak, keresse fel kezelőorvosát, hogy kizárja a tünetei mögött rejlősúlyosabb betegség lehetőségét. A tartós alkalmazást kerülje!

   

  Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

  Szedése 12 év alatti gyermekeknek nem ajánlott.

   

  Ha az előírtnál több Rennie cukormentes rágótablettát vett be

  Igyon sok vizet, és beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, székrekedés és rendellenes izomgyengeség.

   

  Ha elfelejtette bevenni a Rennie cukormentes rágótablettát

  Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!

   

  Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

   

   

  4.       Lehetséges mellékhatások

   

  Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat,amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

   

  Nagyon ritkán a készítményösszetevői által kiváltott túlérzékenységi reakcióról számoltak be, pl. bőrkiütések,csalánkiütés, angioödéma (a kezek, lábak, szemhéjak, ajkak, vagy a nemi szervek allergiás duzzanata) és súlyos túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk).Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

   

  Hosszú időn át, magas dózisban történő alkalmazás esetén a vér kalcium- és magnéziumszintje emelkedhet,különösen vesebetegek esetén. Ez hányingert, hányást, székrekedést és izomgyengeséget okozhat. Amennyiben ilyen tüneteket tapasztal, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.

   

  Előfordulhat hányinger, hányás,kellemetlen hasi érzés, hasmenés, az ízérzés hiánya és izomgyengeség.

   

  A Rennie cukormentes rágótablettaés a tej vagy tejtermékek hosszú ideig történő együttes alkalmazása tej-alkáli szindrómához vezethet, mely magas vér kalciumszinttel jár. A tej-alkáli szindróma tünetei lehetnek a kalcium‑lerakódások a szövetekben, gyengeség, fejfájás és emelkedett salakanyagszint a vérben.

   

  Mellékhatások bejelentése

   

  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V.függelékben található elérhetőségeken keresztül.

  A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

   

   

  5.       Hogyan kell a Rennie cukormentes rágótablettát tárolni

   

  Legfeljebb 25°C-on,nedvességtől védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

   

  A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

   

  A buborékcsomagoláson/ dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh./Felhasználható) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

   

  Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

   

   

  6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

   

  Mit tartalmaz a Rennie cukormentes rágótabletta

  -       A készítmény hatóanyagai: 680 mg kalcium‑karbonát, amely 272 mg elemi kalciumnak felel meg        és 80 mg nehéz, bázisos magnézium‑karbonát rágótablettánként.

   

  -       Egyébösszetevők: szorbit, talkum, hidegen duzzadó kukoricakeményítő,burgonyakeményítő, magnézium-sztearát, könnyű folyékony paraffin,szacharin-nátrium, fodormenta aroma (mentaolaj, maltodextrin, akáciamézga,szilícium-dioxid).

   

  Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

   

  Krémfehér színű, homorú felületű, négyszög alakú, metszett élű, mindkét oldalán mélynyomású,"RENNIE” jelzéssel ellátott, fodormenta illatú rágótabletta.

   

  Tabletták színtelen, átlátszó PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

  6 tabletta PVC//Al buborékcsomagolásbanés dobozban.

  2x6 tabletta PVC//Al buborékcsomagolásbanés dobozban

  4x6 tabletta PVC//Al buborékcsomagolásbanés dobozban.

  3 x 2 x 6 tabletta PVC//Al buborékcsomagolásbanés dobozban.

  5 x 2 x 6 tabletta PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

  8 x 2 x 6 tabletta PVC//Al buborékcsomagolásbanés dobozban.

   

  A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

   

  A forgalomba hozatali engedély jogosultja

  Bayer Hungária Kft.

  1123 Budapest, Alkotás u. 50.

  Magyarország

   

  Gyártó

  Delpharm Gaillard,

  33 rue de l'Industrie, F-74240,Gaillard

  Franciaország

   

  OGYI-T-5036/06        (6 db)

  OGYI-T-5036/07        (12 db)                                                                       

  OGYI-T-5036/08        (24 db)

  OGYI-T-5036/09        (36 db)

  OGYI-T-5036/15        (60 db)

  OGYI-T-5036/10        (96 db)

   

  A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. június

Top termékek

A termék a kosárba került!

A termék a kívánságlistára került!

az oldal tetejére