Tisztelt Vásárlónk! 

 

Az Országgyűlés által elfogadott és 2022. január 1-től hatályos, a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény lakossági gyógyszerszállításra vonatkozó szabályairól az alábbiakban tájékoztatjuk Önt, ezáltal hozzájárulva és biztosítva a jogkövető gyakorlat kialakítását.

1.   Csomagküldéssel vény nélküli gyógyszereket (OTC termékek) 2022. január 1-től nem lehet eljuttatni a vásárlókhoz, a vényköteles gyógyszerek szállítása ezidáig sem volt engedélyezett tevékenység.

 2.   Az OTC termékek házhoz szállítása az alábbi feltételek teljesülése esetén engedélyezett tevékenység 2022. január 1-ét követően is:

·        az értékesítő patika gyógyszerész vagy gyógyszerészeti szakasszisztens közreműködésével

·        biztosítja a megrendelt termékek házhosszállítását.

 Külső közreműködő igénybevétele 2022. január 1-től nem megengedett!

 3.   A törvénymódosítás értelmében a szabályozás vonatkozik a magánszemély megbízásából és nevében, üzletszerűen végzett bevásárlói és gyógyszerszállítási tevékenységre is.

 4.   Az állatgyógyászati felhasználású készítményekre a fenti szabályozás nem terjed ki.

 

Az online vásárlás lehetősége megmarad, azonban a gyógyszerek átvételére csak és kizárólag a gyógyszertárakban van lehetőség. 

 

Az átállás mind a gyógyszertári program, mind a webshoptulajdonos, mind pedig a gyógyszertár dolgozói részéről fejlesztést és időt igényel, melyhez türelmüket kérjük. 

 

Honnan tudom, hogy egy termék gyógyszer vagy nem gyógyszer?

Webshopunkban a törvény szerint minden gyógyszer kategóriába tartozó készítményhez tartozik Betegtájékoztató. Amely terméknél NEM található Betegtajékoztató, az a termék NEM gyógyszer, hanem más besorolásba tartozik. Illetve a gyógyszerek neve alatt ott található a Gyógyszer felirat is.

 

Nem gyógyszer besorolású termékekre is vonatkozik a szállítási tilalom?

Nem. Az egyéb termékek, orvostechnikai eszközök, higiéniai termékek, NEM támogatott tápszerek továbbra is rendelhetőek online. A szállításuk nincsen korlátozva, tehát továbbra is küldhetőek futár-/csomagküldő szolgálattal.

 

Miért jó nekem, ha online megrendelem a gyógyszert és személyesen veszem át a patikában?

Webshopunkban az árak 10% kedvezményt tartalmaznak a MI gyógyszertárunk SAJÁT áraihoz képest. Tehát, Ön webshopunkban 10% kedvezménnyel megrendeli a kiválasztott termékeket/gyógyszereket, majd a gyógyszertárunkban átveszi. Így 10%-kal kevesebbet fizet a gyógyszertári vásárláshoz képest.

(Szeretnénk kérni, hogy ebben az esetben, mikor Ön bejön hozzánk egy webshopos rendelésért/vásárlásért, legyen szíves előre szólni, hogy véletlenül nehogy duplán számlázzuk az összeget.)

 

További kérdés esetén állunk szíves rendelkezésére (keresse Hegedűs Márta kolléganőt): 

30/330-8222

info@feherkigyo.hu

 

Köszönettel

Fehér Kígyó Gyógyszertár