FEHÉR KÍGYÓ GYÓGYSZERTÁR 

5900 Orosháza, Kossuth u. 42.


Tel: +36 (68) 510-310;  +36 (68) 510-300

Mobil: +36-30/330-8222

E-mail cím: info@feherkigyo.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7.30-19.00
Szombat: 7.30-12.30

 

Miért válassza a Fehér Kígyó Gyógyszertárat? 

Mert alacsonyak az árak, nagy a raktárkészlet és széles a választék.
Mert rendszeres és többféle akcióink vannak.
Mert a törzsvásárlói kártyával előnyökhöz juthat.
Mert a web-áruházban otthonról is vásárolhat.
Mert kedves és szakmailag felkészült gyógyszerészek és szakasszisztensek állnak az Ön segítségére.
Mert több évtizede folyamatosan biztosítjuk orosházi és vidéki betegeinknek, vásárlóinknak patikánk színvonalas szakmai szolgáltatásait!

 

 

 

FEHÉR KÍGYÓ GYÓGYSZERTÁR, ORVOSI KÖZPONT ÉS ÜZLETHÁZ


A Fehér Kígyó Gyógyszertár tulajdonosa és a gyógyszertár vezetője Dr. Herczegfalvi Lászlóné dr. Abonyi Etelka. 1978-ban a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán kapott gyógyszerészi diplomát. Első munkahelye Gödöllőn volt, majd Orosházára került. 1990-ben gyógyszerellátási és gyógyszerügyi szervezésből szakvizsgázott. A Fehér Kígyó Gyógyszertárat azzal a céllal létesítette, hogy az embereknek segítsen az egészségük megőrzésében, a beteg emberek pedig a mindenkori tudomány legmagasabb szintjén kapjanak ellátást, s a szaktudás mellett jó szót. A Fehér Kígyó elnevezés hagyomány-tiszteletből született, mivel Orosházán már a múlt század elején is működött ilyen név alatt gyógyszertár. Emblémájuk a gyógyításban ma is használatos kehely és kígyó szimbóluma. A kígyó a viruló egészséget jelképezi, a kehely pedig a csodaszert, illetve a gyógyszert.

  • 1992. március 12-én nyílt meg a Fehér Kígyó Gyógyszertár. 
  • 1996. november 30-án nyílt meg a Fehér Kígyó Orvosi Központ.
  • 2001. november 29-én nyílt meg a Fehér Kígyó Üzletház.
  • 1993-ban a gyógyszertár a Magángyógyszerészek Országos Szövetségétől megkapta az Év patikája megtisztelő címet.
  • 1999. júniusában a gyógyszertár kollektívája az Egészségügyi Miniszter elismerő oklevelét kapta.
  • 2007-ben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége a nemzeti privátgyógyszerészet kialakításában és formálásában végzett tevékenységéért a Szövetség Emlékplakettja elismerést adományozta Dr. Herczegfalvi Lászlónénak
  • 2008-ban a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöksége Dr. Herczegfalvi Lászlónénak a hazai és a határontúli szakmai kapcsolatok terén kifejtett tevékenysége elismeréseként Koritsánszky Ottó Emlékérem kitüntetésben részesítette.
  • 2011-ben a Scola Pro Scola, a Táncsics Mihály közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Székhelyintézményének Szülői Közössége Arany Sámli-díjat adományozott dr. Herczegfalvi Lászlóné Dr. Abonyi Etelkának, az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok népszerűsítéséért, iskolánk egészségnevelési programjának elkötelezett támogatásáért.